http://dl.glitter-graphics.net/pub/493/493161yf8lagbcd9.gif
BLOGGER TEMPLATES AND MyYearBook Layouts »

Monday, January 31, 2011

cerita bermula

Rsenye mcm dah lme xupdate bloggie ni....ok...today 1st february in 2011...rsenye...dlm sebulan yang lalu bnyak perkara yg kite lalui...suka duka kita..tp xpe...semua tu dlm memori kite...

untuk bulan yg ke-2 ni..moga2 kita akn pergunakannya dengan sebaik mungkin..unutk mengecap kebahagiaan...untuk selesaikan ape yg belum kte selesaikan...

ok..now...ina nk kongsi ape yg ina bce kat satu web ni~~(harap suke)


Allah....

Ingin sekali aku menulis nota cinta untuk-Mu,
Nota cinta yang sudah lama tidak kutuliskan untuk-Mu,
Bersama embun titisan air mata cinta

pada-Mu.

Allah...

Ingin sekali aku mengarang nota cinta buat-Mu,
Nota cinta yang sudah lama tidak kukarang buat-Mu,
Bersama bunga perasaan rindu yang menggebu-gebu.

Allah...

Ingin sekali aku mengirim nota cinta pada-Mu,
Nota cinta yang sudah lama tidak dikirim pada-Mu,
Bersama wangian kesetiaan yang yakin dan padu.


Allah...

Jika ku tulis, ku karang lalu kirim padaMu,
Masihkah Kau sudi membacanya seperti dulu?
Suatu nota dari seorang aku,
Yang hina lagi jahil malah kaku,
Dalam menanggapi erti cinta sejati dariMu.

Allah...

Jika ku tulis, ku karang lalu kirim pada-Mu,
Sudikah Kau membalasnya buat diriku?
Sebuah nota pada seorang aku,
Yang curang tak bererti lagi buntu,
Dalam menanggapi erti kehambaan pada-Mu.

Allah...

Ingin sekali aku memberikan nota cinta untuk-Mu,
Tapi aku malah jadi tidak tahu,
Mahu bermula dari mana,
Mahu mengakhirkan bagaimana.

Allah...

Apakah masih pantas untuk mulutku yang hina ini,
Menyebut nama-Mu Yang Agung itu,

stakat ni saje yg ina dpt update..kte jmpe lg..salam:)


Friday, January 28, 2011

sorry ^-^



click to create your own


smlm ina ksian sngt kt die...actually..dri mggu lpas lg ktorg dah jnji nk g taman

layang2...*ina la yg terhegeh2 sngt nak pegi*..(hahaha)~

ble masenye dah tbe...ina plak wat hal...first die ckp nak amik ina pkul 5 ptg..then die

ckp nk amik kul 3 plak..sbb tkut jam nek kete...mulenye ina kate ok je...then..tbe2

ina bg msj kt die yg x leh nk pegi pkul 3 cz ina ade group dicussion...so ina kate ape

kate kte pegi kul 5...die trus rply xnak pegi..*sedih la jgk hati ni*...

ina pun kate ok je...dah la ina nk blik kedah dah...RASE KESIAN PLAK KAT DIE SBB

KECEWAKN DIE......8mntak maaf tau awk..ina bkan niat nk skitkn ati awk...x nak marah2
eh.....senyu skitt...nah ina bg hadiah untuk awk...

Sunday, January 23, 2011

thnx Awk:)


xde bende nak cerite arini..juz nk ckp besss sngt2 arini...n rse ske sngt arini...pg td pkul 11.45 pg...awk dtg kt klej ina....kte sembang2...gelak2...:)...(manisnyeee)..skenye ina...kte sembang bnyak cerite....ina ske tgk awk senyum...

ina ckp ina teringin nk g taman layang2..terus awk ckp nk bawak in g ptg nnti..huhuh(sngt teharu)..tp ina terpkse tolak...sorry tau..

lpas sembang2..ina ckp nk naik dah..awk hulurkn 10 rggt..waaaaaa..malu la nk amik...tp awk ckp...klau ina syg awk..ina kne amik..ina amik..hehe~~~(tp mmg mse tu ina xde duit pun).huhuhu

awk baik sngt2..ptg tu..ina g pasr mlm...ble dah mlm..ina tggu jgk la awk kol ina..heheheh...

TBE2...awk kol inaaa!!!yeayy!!!!!!skee....awk tnye ina dah knyang ke blum..ina ckp dah knyang..then awk ckp..igt nk bg ina PIZZA....(waaaaaaaaaaaa0 bestnyeeeee)...dah la kempunan pizza gler..

awk dtg kt klej in..n bg pizza kt ina..ske...ske gler....ina mkn ngn kwn2 ina...sedapnyeeee
thnx awk...for today:)
INA SKE SNGT2!!!
http://www.emocutez.com

Saturday, January 22, 2011

dah lme gler rse x update blog ni..sbb xtau nk tlis ape..heee~~~
jom share sesuatu....
tjuk kte pde entry nih....ADALAH.....
APE YANG ANDA AKN BWAK KLAU ANDA KELUAR
(its include 4 male n female)

okay...as a girl..@woman@female..huhu:p...klau kluar..msti nk bwak satu beg yg bleh isi semue barang dlm tu....contohnye..compact powder,lip balm,perfume....n bnyak lgi la..ade yg bwak btol air solution lens la...hahaha~~~(kelakar pun ade)
it sounds like...be a woman..is complicated..right???

biase la...pmpuan msti nk klihatn anggun..cntik..menawan..hahahah:p
TP ramai yg ckp be a man..is simple..sbb diorg ni smple je..nk kuar jz bwak diorg pnye wallet..then ltak je kt poket blakang jeans diorg tu...(SIMPLE GLER)

tp cbe korg byangkn..mcm mne la...klau pmpuan tkar jd laki..n laki jd pmpuan..hahaha..
msti kelam kabut gler keadaan....huhuahuahua
k la
dah x lrat nk taip(padahal x taip bnyak mne pun..huhu:P)
tu je yg nk kongsi...skian....:)bye2

Friday, January 14, 2011

Arini ina x wat ape2 pun..cme pg td pegi anta kwn ina pegi klinikcz die dmam..cian die..then

ina pegi bukit jalil nk beli tket untuk cti mid term nnti n raye cine...actually semalm ina n kwn

dah nak pegi bli tket..tp ble dah smpai kt jusco..nak check duit..ADOYAIIIIII!!!..leh plak duit

xde..tersentap gak la..terpkse la blik klej balik..ape g...ina cpat2 r sruh abah bank in duit..

(hehehehe..jhatnye dpt anak mcm ina...).biase la

..klau mse perayaan..tiket tu akn habis cpat(mcm jual pisang panas)..heee!!

mse nak pegi bkit jalil tu..ade plak mamat india ni..tgk ktorg semacam je.tkut gler....mse tu

ktorg nak nek tern..ape g...trus pcut r ktorg..huhuhu..ble dah smpai bkit jalil..biase la...perkara

yg pertame yg akn kte jmpe adelah..mamat2 yg yg akn tnye kte"dik2 nak pegi mne???jhor??

btterwoth??kelantan???segamat???'' huh!!!!!!..penat nak mengelak...ble dah bli tket ktorg g

pekena sup cmpur kt stu..fuhh!!!sdap gler...smpai kenyang....lpas tu..trus ktorg balik...n

NOWW!!!DAH X TAHU NK WAT APEEE!!!!

http://www.emocutez.com

Thursday, January 13, 2011

:)

rse mcm sdih je ptg ni..rse sunyi..rse mcm nk blik umah sngt2:(
nape rsae sunyi???:dah xde tman msg
:dah xde tman kol2
:dah xde tman yg nk mrah2
:dah xde tman yg nk but seriusss jeee

serius.....ina btul2 dpat rse semue ni....

cbe untuk jd selemah itu.....ina ade fmily untuk support ina..yg penting...ina kne hbiskn dip ina smpai grad...:)

Tuesday, January 11, 2011

CINTA FACEBOOK....


Helo guys.....
arini ina ade pegi satu website ni..saje2 bukak..bosan pnye psal..hak3...
tetibe lak ina ade bace artikel yg agak tarik PERHATIAN LAA....

ok2..kte bce dlu eh..dri seorg hamba ALLAH NI:


Kata kakakku, "Ujian penuntut ilmu: Kewangan, malas, syahwat (rindu dan cinta), sahabat dan persekitaran."

Saya akui, sebagai penuntut ilmu atau mahasiswa, lima perkara tersebut merupakan masalah utama bagi setiap pelajar! Saya yakin anda mengakuinya juga.

Namun, bagi penuntut di Mesir, kewangan bukanlah masalah utama kerana wang zakat melimpah-ruah di sini. Negara kaya seperti Kuwait dan Brunei selalu memberikan sumbangan kepada mereka yang sedang berjihad ini.

Tetapi, empat masalah yang lain terus membelengu para penuntut.

Masalah ke-2, MALAS! Musim sejuk adalah musim yang paling agak malas di sini. Kerana mahasiswa agak selesa di sebalik selimut tanpa mandi berhari-hari.

Masalah ke-3, SYAHWAT! Ini yang ingin saya kupaskan. Insya Allah, semoga apa yang saya ingin sampaikan dapat difahami oleh anda sekalian.

Putik-putik Cinta di Facebook

Saya sebagai seorang pemuda, sering menerima pop-up chat dari orang yang tidak dikenali. Dan kebanyakanya daripada perempuan.

Adakah itu normal seperti yang diutarakan sahabat saya. Beliau bertanya di laman Facebook "says; is it normal, if wall perempuan mesti penuh dengan kawan lelaki, and vice versa?"

Apa pendapat anda?

Saya akui, saya sering 'jual mahal' dengan ajakan berborak melalu Facebook walaupun kadang-kadang tersungkur di tengah jalan. Kerana saya tekad untuk tidak chat sesuka hati bila saya sudah mempunyai orang yang saya berhajat denganya untuk melengkapkan iman saya.

Terutama bila sedang dalam menuntut ilmu, maka saya tidak mahu hidup saya terganggu dengan perkara-perkara yang termasuk dalam ikhtilat diluar syarie.

Bukan Cinta Jika Asasnya Facebook

Saya hairan bila mana ada orang merendahkan martabat cinta dengan menjualnya di Facebook. Dalam erti kata lain, "Saya boleh menerima cinta di Facebook".

Ini mungkin berlaku bila seseorang yang sudah putus cinta mengwar-warkan perasaan benci dan kesalnya terhadap cinta yang berputik terhadap seseorang. Status in relationship bertukar kepada single.

Lalu wujud seorang lelaki yang menawarkan diri untuk mendengar masalah wanita tersebut. Dan memberi pandangan hanya berdasarkan minda yang mengharapkan dosa pada masa akan datang. Ini padahnya bila meluahkan perasaan melalui Facebook.

Kadang-kadang bila yang memberikan pandangan berwajah kurang handsome, si wanita akan berkata, "Sibuk je nak tahu pasal orang". Namun bila mana yang menanyakan soalan agak handsome, dengan sendiri dia akan merendahkan martabat diri dengan membuka aib sendiri.

Sedarkah kalian bahawa WAJAH PROFILE FACEBOOK BOLEH DIMANIPULASI!

Nilai Harga Diri

Adakah begitu rendah martabat cinta kita terhadap orang yang harus dinikahi sehinggakan kita boleh bercinta sekadar melihat wajah seseorang di Facebook atau bermula dengan pop-up chat di Facebook?

Namun bila kita berjumpa, terkejut melihat wajahnya yang ternyata bukan pilihan hati kita. Terus cinta yang berputik di Facebook hilang begitu sahaja. Adakah itu cinta?

Banyak artikel yang menerangkan mengenai ikhtilat diluar syarie. Anda seorang yang berakal, maka nilai setinggi mana nilai diri anda.

Seperti kata-kata Hilal Asyraf, beliau menyatakan di dalam blognya, "Cinta tidak buta".

Martabat cinta begitu tinggi. Jangan rendahkannya sehingga menilai ia buta. Saya memberi contoh, jika anda mencintai seseorang kerana agamanya, adakah bila agama orang tersebut hilang selepas anda mencintainya, adakah anda akan terus mencintainya?

Namun, jika anda tidak menganggap cinta itu buta, anda mencintai seseorang kerana agamanya, maka cinta anda kepadanya akan bertambah dan berkurang sepertimana bertambah dan berkurangnya agamanya.

Atas dasar itu cinta kerana agamanya diperkuatkan lagi dengan hadis yang bermaksud:

"Apabila datang kepada kalian orang yang kalian redha agamanya dan akhlaknya (untuk meminang anda atau wanita dibawah tanggungan anda) maka nikahlahilah lelaki tersebut. Kalau kalian tidak melakukan hal tersebut nescaya akan terjadi fitnah di muka bumi dan terjadi kerosakan yang merata".

[HR Tarmizi & Ibn Majjah]...


fuhhh!!!!!!menusuk ke jiwa kn3???kadang2 ina pun terase gak...tp cbe kte renungkn semue bende di atas td..mmg btul kn3????

so...kte renung2kn lah eh kwn2...as a human being..blum terlambat untuk kte ubah...
http://www.emocutez.com


Monday, January 10, 2011

RINDU LAAA!!!

Rini aku x wt pe pun..juz pagi2 g klas..blik klas pkul 3 stgah..emmm..cmtu la hdup ina slpas

ini...CBE UNTUK SBUKKAN DIRI!!!...
http://www.emocutez.com

ina rse rindu...tp x tau perasaan ridu tu untuk sape???emmm:(...dah mlm2 ni...ape lg....wat la

maf skit....smpai pning ina wat bendalah tu...hak3

mlm ni rindu la rasekt fmily sayeee...cam nak nangis..rini aku puase..tp buke mkn NASI

GORENG NGN TEMPE JEE!!!!

waaaaa!!!!...rndunyeeee...nk mama,abah..dilah...ADIB!!!!!..nak blik umah ni.....rindu sngt kt

diorg.....

ABAH NNTI KAKAK BALIK...BELANJE KAKAK EH????huhuhuhu..





Saturday, January 8, 2011

entah la...arini rse cam sedih je...arini some one anta msj...n ckp...aku ni ske wat laki dngar pjuk rayu ku...(emmmm)...then..ckp aku ni bg hrapan kt laki yg aku knal..(MNE ADEEEEEEEE!!!!!!)...wahai manusia..klau la awk thu..cmne adlina adnan sebenarnye..emmm

xpe la.dah xde yg nk dngr.ina doakn agar die bhagie di luar sane..n dpt jdoh yg baik...n bleh plak die reply ms cmni..(SO SWEETT)..HU..ADOIIII



ina bkan nk cri psal ngn sape2..juz ina nk kwn ngn awk je..tp AWK YG XNAKK!!..emmm..xpe...klau ina anta msj kat awk pun..awk ckp ina x malu..xpe la..MULAI ARINI...NORADLINA ADNAN..BERJANJI XKN ANTA APE2 MSJ DKT AWKKK...(huhhh..emosi plak....)...

kepade semue laki2 di luar sane~..xyah la korang risau sbb..ina xkn skitkan ati kprg semue lg...:(


''YANG DICINTA KAN PERGI...
YANG DIDAMBA KAN HILANG...
HIDUP TERUS BERJALAN..
WALAU PENUH DENGAN TANGISAN''

saya sayang abah mama..adilah adib..n kwn2 semue....
(ridu nk blik umah):)

NAK JUMPE MATDIBBBBBB!!!!!


Monday, January 3, 2011

Which One is right???

arini..first day mule kuliah untuk sem6 ni..hahahax sbarnye nk grad..huhuh

everything ok la arini...tp ina trpkir satu perkara yg ina pun xthu sama ade baik atau pun x untk

si dia @ina..emmm...smlm die kol iina...then ina ckp la..yg ina dah bank in blik duit die..emm..die

tru mrah..n ade la konflik di situ...ble dah nk tdo..ina trime satu msj dri si dia yg berbunyi....

''Ini dri hati I 'u x cntik tp u menawwan.u x pth tp u manis,u x tggi tp u

comel,mgkin ble u dpt org yg juz nk main2kn u bru u hargai'... g la tdo...esk bgun

lpe la kt I k''...emmm...terssentap jgk la ina bce...tp ina pun x tau nk wt cmne..die cko..klau ina

xnk ade ape2 ngn die..ina kne plangkn cincin yg die bg kt ina dlu..huh..ina mntak maaf..ina bkan

nk wat awk skit ati or lukekn perasaan awk..juz..ina nk kte kwn dlu mcm biase...ina xnk ade

ape2 ikatan lg buat mse ini..tp u sndri yg ckp...u x leh buat mcmni..mcm lelalki2 yg ina pnah


kenal..ina nk wt cmne lg..mmg la kcewa skit..emm..ina juz berharap..awk akn bhagia..n moga

dpt jdoh yg baik...SO DO I....

http://www.emocutez.com

Sunday, January 2, 2011

MIMPI!!!


Ok2..nk crite ni..hahahaha...mse aku tdo lpas sbuh td..leh plak aku termimpi bende yg aku

sndri pun nk tergelak..hahah!!!(tp best jgkk.huhu)....criter nye cmni...pade suatu ari...aku g

knduri...knduri tu grand gler rr..hahahah...aku dduk sorg2 kt krusi...by time..ade plak sorg

mamat ni dtg..nmedie...AHMAD NUR EHSAN....hahaha..actually..dlm dunia realiti..aku pnah

jadian ngn si die..hahahah..ok2..smbung blik crite mmpi aku k..ok2..lpas die dtg kt aku...die

kluarkn satu kotak..yg dlmnye ade SEBENTUK CINCIN!!!terkejut aku..hahahah.....ehsan

ckp..klau aku trime cincin tu..means aku terime die dlm hdupaku..huhu...aku ckp kt die...nnti

bru aku pkir..yrus aku lari...pada keesokan harinye.....mase aku n fmily dk lepak2 smbil mkn

aiskrim...ade la satu kereta mewah kt luar umah aku..hee~~~..aku kuar2 tgk ade sorg laki n

pmpuan..tbe2..................

ahahaahahaha.....TKUTKN/??????heheheh...TBE2..LEH PLAH AHMAD NUR EHSAN kluar dri

kereta tu..fuhhh...mcm nk luruh jntng aku....aku pun pegi la slam diorg..rupe2nye..laki tu

adalah ayah ehsan..dan pmpuan tu adalah nenek ehsan..diorg dtg nk MEMINANG

AKUUU!!!!hahahaha.....tkut gler...aku dk tgk ehsan senyum2 je..huhuhuhu..(malu aku).....tbe2

je.....aku terdengar bunyi pintu....


hahahahahahahaha...bru aku sdar dri mimpi!!!...EMMM...pastu aku nk tdo blik sbb

nk thu kesudahannye..hahahah..tp x smbung pun...last2..aku trus g

mndi....hahahahhaa ADLINA2...leh plak aku mmpi cmtu..pdahal ehsan tu dah ade yg pnye


laaaaa!!!!!...mgkin mlm nnti smbung blik kot..hahahah!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
::segala coretan di atas adalah hak milik EINA ADNAN::