http://dl.glitter-graphics.net/pub/493/493161yf8lagbcd9.gif
BLOGGER TEMPLATES AND MyYearBook Layouts »

Wednesday, May 25, 2011

ALHAMDULILLAH...

pagi2 td mama dh kol..bleh plak mama check result ina...huhuhu...mama ni advance btul la...mama

kol....n bgtau rsult ina...alhamdulillah....ina dpt dekan lg....syukur.....hnx to all my lecturers....thnx

for your attention....ni hadiah ina untuk semue yg ina syg.... k bye :)

Tuesday, May 24, 2011

epy bfday my darling:)


today bfday adkku...yg kcik tu....hepy bfday adib!!!emmm...tp syg adila xde..die yg rncang nk

smbut...last2 die yg pegi U dlu...huhu....xpe la dah bukan rezki die....yg adkku yg kcik ni....sbuk

nak smbut sngat bfday die...die ckp la kt kak ina die ni "adk nk smbut gak bfday

adk"....amboihh....abah ku blik kje td....cian la plak xde kek kt die...lpas mghrib..abah pegi la bli

kek n bli la mkanan ape2 yg ptut....dah tiup lilin semue....bleh plak die ckp..."AKHIRNYE

SAMBUT JGK BFDAY ADK"....hahahahah...adoihhh...adkku ni...ckp mengalahkn

makjah..hahaha...ape2 pun...HEPY BFDAY SAYANG!!!....SMOGA BERJAYA DLM HDUP


Saturday, May 21, 2011

bye2


ok...today pnye entry..psal my sista....arini ina n fmily g la anta my sista masuk u...die dpt uitm

sri iskandar...tmpat tu pedalamn la jgk...tp ade jgk la pekan skit2....die dpt kos statistik...this

course is more to math(think so)...hehehe....emmm...hstel die bsar la jgk....selesa la untuk seorg

pelajar nk belajar kt situ...besar lg la dri tmpat aku blaja dlu...huhuhu....td anta die....kmas2 la

skit ape yg ptut...emmm...lpas ni...xde la sape nk tman aku dk umah..dk umah sorg2 la

jgk...smntara aku nk dpt dgree ni...ok...to my sista...awak dah masuk dlm alam

siswazah...so..blaja elok2..plih kwan yg elok2....bg mama abah bangga ngn adik....:)ok2...ni nak

tnjuk gmba adkku a.k.a my besfren kt umah...

hehehe...cun x???cun kn3..hehehe...k la bye...dah ltih...nk tdow....:)


Thursday, May 19, 2011

AWAS!!!!! BG KAUM HAWA!!! KALU NAK SELAMAT... JGN LYN....SNG CTER!!!

ina baru trebace kt fb...so..ina nk kongsi la:)..


Satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu daripada semua ini...

**********************************************************************

1. salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…

2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..

5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..

7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..

8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!

9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..

11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..

12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..

13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..

14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..

15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…

16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...

18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...

****************************************************************

20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!

23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)

- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..

- si lelaki mencari mangsa baru..

- dan kejadian terus berulang..

ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA INI...

AWAS!!!!!!!!!!!! UNTUK KAUM HAWA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, May 18, 2011

selamat hari cikgu:)



sori ckgu2..hehee....terlambat skit ucap slamat hari guru....thnx sngt2 dkat smue ckgu yg tlah

mngajar ina dri tadika smpai la klej ni..jasa anda semue akn ina kenang smpai ble2....sbut psal

smbutan hari guru..esk...adkku yg drjah satu ni akn smbut hari guru kt skolah die..
(ni la adkku tersayang)

..mule la...nak sruh abah bli hadiah la...ape la...then..abahku ni dah mlas la nk melayan anak

die...trus ckp kt aku...nnti kakak bwak la die g bli hadiah..haaaaaaaa...sudah....aku plak yg kne

blikan....tgk pade keadaan adkk aku tu...ksian la plak...smpai dah mogok2 dah..xnak mkan

la...nangis2 la....ksian la plak..aku pun ajak la adila(adkku yg kedua).......

aku sruh la die bwak nek moto kjap g kedai cina dpan umah aku tu....soo....dpt la satu hadiah

untuk adku tu...


ha..ni la hadiahnyee..(hehe..xdpt tgk ape isinye)

Monday, May 16, 2011

I want!!!!



ok...today punye post..aku nk bgtau ape yg aku nakkkkkkkkkk sngt2 lpas diploma

ni..heheheh...firstly...of course aku nk cri keje sblum msuk degree ni..then aku nak amik lesen

kereta....then....yg ni pling best....aku nak HENFON

BARUUU...WAAAAAAAAAAA......meh aku tunjuk hnfon cmne yg aku nak.

..hehehe......
ni la fon yg aku nak tu..cantik kn2..:)

ok....prkara last yg paling aku nanti2kn...adalah....kamera nikon dslr..
.hehehe...melampau glekn aku pnye kehendak ni....aku ske tngkap gmbar..hehehe....tp xpe2...ni

semue gol yg

akan ku kecapi satu hari nnti...YEAYYY!!!!!!!....hahaha..semangat gler adlina adnan ni..k...bye alls...

http://www.emocutez.com

Friday, May 13, 2011

mUNGKIN yANG tERBAIK...:)


OK...firstly ina nk gtau yg post ni untuk some

one yg blh dikatakn special dlm hdup

ina.....awk...ina sndri x tau perasaan

ina kt awak...kadang2

sayang,rindu....marah..geram kt awk.....ina thu awk mrah ina sbb kejadian

aritu....ok...ina juz nk gtau..ina bukan mcm pmpuan

lain...yg ske slalu msj2...slalu

kol....for me..ina akn msj @ kol ble ade prkare pnting je.....that's who i am.....ina

hargai perasaan awk kt ina...ina thu awk kecewa ngn ina...ina thu awk terlalu

care

dngan ina...awk nk yg perfect untuk ina....TAPI.....i don't really need all of

that....awak jgn ssahkn dri awak untuk really care for me...lpas kejdian tu....awak

ckp yg awk akn buat mcm mne yg ina nak...awk

xkn amik kisah lgsung psal ina...n

from that day...u mean it n u proved it...n awk ckp awk nk tgk sekuat mne jdoh

kite...ina mntak maaf wat awk mcm ni....ina thu awk sakit sngt ble awk buat mcm

ni...awk jge dri.....jgn tinggal solat....semoga usaha awk selama ni

berjaya......salam..



Wednesday, May 11, 2011

Andainya Lelaki Tahu..Apabila Seorang Perempuan Jatuh Cinta

arini aku rase mcm2...sedih...kcewa......gembira..ntah la..tetiba aku ade bce satu artikel ni...kt facebook....jom kte bce eh...

Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.


Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.


Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.


Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.


Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi

dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.


Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.


Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda


Andainya lelaki tahu..

Saturday, May 7, 2011

SyaNG mama!!!MUUUAAHHHhHHH!!!


Arini ari ibu...sooo.....noradlina bt adnan nak mengucapkan selamat ari ibu kepada amamaku yg tersyag..segala penat lelahmu aknku kenang.....kakak mntak maaf klau selama ni kakak sakitkan ati mama..buat mama menangis...buat mama rsau ngn kakak ble kakak blik kl.....sorry...(-_-)...
terima kasih masak untuk kakak selama ni..besarkan kakak...nasihatkan kakak smpai kakak jd org sebegini.....LUV U MAMA

ni la mama tersayang sayaaaa...


Thursday, May 5, 2011

semalam penat glee!!!!!!nak mengedit blog ni blik....(huhuhuu)..last2..mcm ni la hsilnyee....ok

x????huhuhu walaupun nmpak messy skit..tp xpe la...dah pnat glerrrrr....(padahal bukan buat

srg2..buat

ngn adk aku jgk...huhuhu)..arni aku nk ucap tahiniah la kt noradilah bt adnan..iaitu adk aku...die dpt twaran diploma

statistik dkt uitm...ok la tu kn...drpd x dpt lgsung....TANHIAHH!!!!!...:)msti best kn dpt baggakn mama

abah...hahaha....arini aku cbe la masak lauk ape ntah..hahaha...lauk udang msak smbal n skit syur..dan ikan

greng...ABAH ADILAH N ADIB...korg kene makan semue yg kaka msak td eh....pnat tau msak

sorg2...ermmmmrsenye mcm ni la hdup aku smntara nk dpt degree ni....but i miss someone..cian die dk sorg2 kt

sne...take care tau syg...:)

Sunday, May 1, 2011

giler la aku ni....

Semalam berakhir laaaaa...aku punye perjuangan(hahahaha....perjuangan la knoon...)sebgai seorg pelajar

diploma in accountancy....perrghhh!!!!best gler....arini mama abah aku dtg nak amik brg

aku....berkotak2 jgk la....(hahahaha....mklumla...3 thun pnye kumpulan)...td pg ikram bwak la aku

jmpe mama...then g masjid jamek...mama blikan baju untuk wedding cousin aku...pnye la ramai

org.....PENING AKUU!!!!!...lpas dah blik...mama abah g ostel aku...amik barang yg bny6ak gler

tu....ble dahselesai..mama abah trus blik kedah......pada saat tu la...mulela kebengongan

aku....melilau mencari HANDHONE AKUU......x jmpe!!!!!!...aku try kol mama tnye sama ada aku

tggl fon kt kete ke x...tp mama kate xde.....pastu..aku kuar ngn ikram nak bli tiket.....10 mnit

lpas tu..adilah kol ikram....ckp fon aku ADE KT DALAM KETEEE!!!!!!!!!eeiiiiiiiiiii...bengong la

adlina adnan.....HAH...PUAS ATI...SEMUE ORG X LEH KOL AKU......GLER LA AKU NII!!!!!!...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
::segala coretan di atas adalah hak milik EINA ADNAN::